DfjmcTTXkAEjz0m

Onafhankelijk meldpunt Mores.online gelanceerd

Woensdag 13 juni 2018 is het nieuwe, onafhankelijke meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector gelanceerd. Mores.online is de toegankelijke, onafhankelijke en centrale plek waar iedereen die werkzaam is in de podiumkunsten, film- en televisiesector met zijn of haar verhaal terecht kan en misstanden aanhangig kan maken. Dit meldpunt is een aanvulling op de bestaande regelingen en protocollen die de individuele organisaties in de podiumkunsten, film- en televisiesector reeds hebben.

Dertig partijen uit genoemde sectoren hebben de handen ineengeslagen en het overkoepelend en vertrouwelijk meldpunt in het leven geroepen. Zij hebben gezamenlijk gedragsregels vastgelegd en twee onafhankelijke vertrouwenspersonen aangesteld. Dit gezamenlijke initiatief is erop gericht om een veilige werkomgeving te creëren. En heeft als doel om ongewenste omgangsvormen te bestrijden en meldingen goed te behandelen.

Directeur Yolande Melsert, Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten: “Wij maken ons sterk voor een gezonde en veilige werkomgeving, waar voor iedereen een plek is om misstanden te kunnen melden met de zekerheid ook gehoord te worden zonder angst.”

www.mores.online

#moresonline

De 30 ondersteunende organisaties zijn:
ACT Acteursbelangen, Animatie Producenten Nederland, Assistent Directors Club, Cinekid, Dutch Directors Guild, Documentaire Producenten Nederland, Dutch Academy For Film, EYE Filmmuseum, Filmproducenten Nederland, FNV Media & Cultuur, Fonds Podiumkunsten, Geluidsmensen, International Documentary Film Festival Amsterdam, International Film Festival Rotterdam, Het Nieuwe Instituut, Kunstenbond, Nederlands Film Festival, Nederlands Film Fonds, Nederlandse Agenten Associatie, Netwerk Scenarioschrijvers, Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten, Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers, Nederlandse Toonkunstenaarsbond, Nederlandse Vereniging van Cinema-Editors, Netherlands Society of Cinematographers, Onafhankelijke Televisie Producenten, The Location Bank, Verenigde Podiumkunstenfestivals, Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, Vereniging Vrije Theater Producenten, Werkgeversvereniging Nederlandse Podia.

Meerzorg talents

Meerzorg Talents is a boutique talent agency, based in Amsterdam, The Netherlands