• Annelies2_kleur_klein
  • Annelies6_kleur_klein
  • Annelies9_kleur_klein

Annelies Appelhof

Opleiding
Annelies studeerde in 2010 af aan de Acteursopleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Televisie
Annelies is sinds 2019 te zien in de rol van Sophie Lensink in De 12 van Schouwendam (Videoland). In 2016 speelde ze de rol van Alex Reisel in Vlucht HS13 (KRO-NCRV, vanaf 2020 ook te zien op Videoland).

In 2013 speelde ze Romy Meesters in StartUp (BNN). Verder speelde Annelies gastrollen in Killing Eve (BBC America/Videoland), TreurTeeVee (VPRO), De Spa (NET5), Circus Noel (AVRO-TROS), Toon (KPN), Dagboek van een Callgirl (NET5), Danny Lowinski (SBS6), Bluf (NET5), Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (AVRO-TROS).

Film
Annelies was te zien in de Telefilm Boy Meets Gun (2019, VPRO) van Joost van Hezik. Verder speelde ze o.a. in Molly (2017) van Get Off The Road Films en in de korte film Where the birds go van Arjen Schotel (2019).

Eerder was zij te zien in Finn (2013), een film van Frans Weisz en had ze een klein aandeel in de voor Cannes geselecteerde korte film Import (2016) van Ena Sendijarevíc. 

 

imdb icon contact icon

Theater
In 2013 werd Annelies na het winnen van de STIP Jeugdtheaterpitch samen met Karlijn Sonderen uitgenodigd door Theatergezelschap BonteHond om de pitch uit te werken tot voorstelling.

In 2015 stond Echt/Nep! in de theaters. In dat jaar werden ze ook geselecteerd voor de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en maakte en speelde Annelies bij BonteHond Voor de zekerheid (2017) en ZIN (2018). Zowel Echt/Nep! als ZIN werd geselecteerd voor Festival Tweetakt.

In 2020 richtte Annelies ‘de Zaak A’ op, voor theater&filosofie voor kinderen. In najaar ’20 zal de eerste voorstelling van de Zaak A door Nederland toeren: Wie jij dan wel niet bent.
Link: www.dezaaka.nl 

Overig
Annelies behaalde in 2006 haar master in de Klinische-Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en in 2019 het certificaat van de beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren aan de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Sinds 2019 is Annelies ook werkzaam als gespreksleider van filosofische gesprekken op basisscholen.

 

 

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.