• Annelies2_kleur_klein
  • Annelies6_kleur_klein
  • Annelies9_kleur_klein

Annelies Appelhof

Opleiding
Annelies studeerde in 2010 af aan de Acteursopleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Televisie
Momenteel is Annelies te zien in De 12 van Schouwendam (RTL4/Videoland). Eind 2019 had Annelies een gastrol in het tweede seizoen van TreurTeeVee (VPRO).

Annelies had een gastrol in het tweede seizoen van de succesvolle serie Killing Eve.

In 2016 speelde ze de rol van Alex Reisel in Vlucht HS13 (KRO-NCRV). In 2013 speelde ze Romy Meesters StartUp (BNN).

Verder speelde Annelies gastrollen in Killing Eve (BBC America/Videoland), TreurTeeVee (VPRO), De Spa (NET5), Circus Noel (AVRO-TROS), Toon (KPN), Dagboek van een Callgirl (NET5), Danny Lowinski (SBS6), Bluf (NET5), Divorce (RTL4) en Flikken Maastricht (AVRO-TROS).

Film
Annelies had een aandeel in de Telefilm Boy Meets Gun (2019, VPRO) van Joost van Hezik en in De Club van Lelijke Kinderen (2019) van Jonathan Elbers.

Verder speelde ze o.a. in Molly (2017) van Get Off The Road Films en in de korte film Where the birds go van Arjen Schotel (2019). Eerder was zij te zien in Finn (2013), een film van Frans Weisz. En had ze een klein aandeel in de voor Cannes geselecteerde korte film Import (2016) van Ena Sendijarevíc. 

 

imdb icon contact icon

Theater
In 2013 werd Annelies na het winnen van de STIP Jeugdtheaterpitch samen met Karlijn Sonderen uitgenodigd door Theatergezelschap BonteHond deze pitch uit te werken tot een middenzaal voorstelling. In 2015 toerde Echt/Nep! door Nederland.

In 2015 werd ze geselecteerd voor de Subsidie Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en maakte en speelde ze bij BonteHond Voor de zekerheid (2017) en Zin (2018). Zowel Echt/Nep! als Zin werd geselecteerd voor Festival Tweetakt. Momenteel is Annelies in oprichting van een eigen stichting voor theater en filosofie voor kinderen.

Overig
Annelies behaalde in 2006 haar master in de Klinische-Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgt momenteel de beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren aan de Internationale School voor Wijsbegeerte.

 

 

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.