• Christine van stralen

Christine van Stralen

 

Opleiding
Christine heeft de Mime-opleiding in Amsterdam afgerond.

Televisie
In 2017 was Christine te zien in de dagelijkse jeugdserie SpangaS, Flikken Rotterdam S2, Papadagen (AvroTros) en in de late night soap van NET5 De Spa.

Haar doorbraak op televisie kwam met de serie Dunya en Desie.
De serie werd twee keer genomineerd voor een Emmy-award en ontving een Gouden Beeld voor beste dramaserie. Voor haar rol in de serie won Christine in 2003 een Gouden Beeld Beste Televisieactrice

Christine speelde vier seizoenen de rol van Lies in de populaire SBS serie Celblok H. Het laatste seizoen werd in het voorjaar 2017 uitgezonden.

In 2016 vertolkte ze de rol van Patty in de tiendelige Nederlandse dramaserie Mouna's Keuken. Daarvoor had Christine rollen in producties waaronder o.a.: Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper Hoogtevrees Kreeg, Flikken Maastricht, Het Mooiste Wat Er Is, Golden Girls, Moeder ik wil bij de Revue, Hoe overleef ik?, Seinpost Den Haag, Klokhuis, Spoorloos Verdwenen, Van Speijk, Gezocht Man, Schiet mij maar lek, Shit Happens, All Stars, Spangen en in Hertenkamp.  

Film
Eind 2017 is Christine te zien in de nieuwe komedie Huisvrouwen bestaan niet.

Eerder had zij rollen in diverse speelfilms waaronder o.a.: Popoz de Film, Dunya en Desie in Marokko, Het Paard van Sinterklaas, Floris, Toen was geluk nog heel gewoon en in Kees de Jongen.

Prijzen / Nominaties
Voor haar rol in de serie Dunya en Desie won Christine in 2003 een Gouden Beeld Beste Televisieactrice.
In 1997 ontving zij de Aanmoedigingsprijs Amsterdams Fonds voor de Kunsten, voor haar debuutvoorstelling Vrouw Alleen.

imdb icon contact icon

Theater
In het seizoen 2018-2019 was Christine te zien in de voorstelling De Vrekking.

In 2017 was Christine te zien in De Shakespeare Club van Rob de Graaf. Een paleisdrama en queer comedy over een koningin, haar kinderen en de roze levensstijl.

Voor theater werkte ze nog met Mug met de Gouden Tand, Johan Simons, Don Duyns, Harm van Geel en Sanne Vogel. 
Ze maakte in samenwerking met Sanne van Rijn bij NT Gent de voorstelling Ik wil dat jij een beer wordt. Hierin speelde ze met Wim Opbrouck en Carola Arons.
De voorstelling werd in 2006 genomineerd voor de VCSD Mime-prijs.

Verder speelde Christine in diverse theaterproducties waaronder o.a.: Cashville, Dol Onkruid, Poppers, Dogtroep, Haarpijn, Zwaargewicht (Mug met de Gouden Tand),
Wij Christina, Hertenliefde, Wat maak je me nu toen en later, Muf, De Kroonprins, Attention, Droomspel van Strindberg, De Huwelijksfuik,
Vrouw Alleen, Ouderdomsvlekken, Woyzeck
(regie Johan Simons) en Space

 

 

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.