• Cynthia0
  • Cynthia01
  • Cynthia02
  • Cynthia03

Cynthia Abma

 

Opleiding
Cynthia volgde acteerlessen bij het Lee Strasberg Theatre Institute en de HB Studio in New York. Daarvoor bezocht ze de Faculteit Drama van de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

Televisie
De opnames van het 3e seizoen van Hollands Hoop vinden momenteel plaatst tot aan de zomer van 2019. Het 2e seizoen van Hollands Hoop waarin Cynthia net als in seizoen 1 weer meespeelde werd in het najaar van 2017 uitgezonden op NPO 2.

In 2016 was Cynthia o.a. te zien in La Famiglia, Sint en Co, Voetbalmeisjes, Flikken Rotterdam en in de dramaserie Weemoedt

In 2015 was zij te zien in het tweede seizoen van de RTL5 tv-serie Bluf en in de zwarte komedie Eddy & Coby (One Night Stand IX), in de regie van Jeroen Annokkee. Hierin vertolkte zij samen met Ton Kas de hoofdrol.

Cynthia speelde drie seizoenen de rol van Bianca Bouwhuis in GTST.

Ook was ze te zien in tv-series als Gooische Frieten, Flikken Maastricht, Spoorloos Verdwenen, Shouf Shouf Habibi, De Erfenis, Costa!, Luifel & Luifel, Westenwind, Kleine Pauze, De Aanklacht, Flodder, Vrouwenvleugel, Sam Sam,
Twaalf Steden Dertien Ongelukken, Vrienden voor het Leven, 
Medisch Centrum West, Flodder en Spijkerhoek.

 

imdb icon contact icon

Film
In 2018 was Cynthia te zien in de komedie Mannen van Mars.

In 2017 was zij te zien in Het Verlangen, een komische speelfilm van regisseur Joram Lürsen. 

Cynthia had eerder rollen in diverse speelfilms waaronder o.a.:
MeesterSpion, Familieweekend, Bon Bini Holland,
Tussen 10 en 12, De Marathon, Sint, Kees de Jongen, Mijn Vader is een Detective,
Morlang, Down, Do Not Disturb, 
De Trip van Teeltje en Tasten in het Duister.

Theater
Cynthia was t/m eind april 2018 te zien in de voorstelling Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken. Er zijn bijna 50.000 mensen naar de voorstelling komen kijken! 

Cynthia heeft eerder in diverse theatervoorstellingen gespeeld zoals o.a. in de cabareteske familievoorstelling Petrov met cabaretgroep Niet Schieten!, onder regie van Hetty Heijting. Maar ook in de voorstellingen die zij zelf initieerde, waaronder Bedscènes II met Ton Pompert voor de Rotterdamse Schouwburg.

Met de voorstellingen Vuilnis, Bedscènes I, Bonanza Grrrls en Tuppergrrrls reisde zij vier jaar mee met theaterfestival De Parade.
Verder speelde zij in de voorstellingen Fassbinders Bremer Freiheit en Nachtlicht en speelde zij bij Theatergroep Bonheur.

Presentatie
In 2014 presenteerde Cynthia o.a. het SBS6 programma Show Vandaag.
Daarvoor presenteerde Cynthia drie seizoenen lang het reality-en woonprogramma Vrienden Houden Huis (RTL5) en de RTL4 programma’s 4Me, Bestemming Nederland en Mijn Tweede Thuis.
Ook voor het bedrijfsleven is ze actief als presentatrice en gastspreker op diverse live corporate communication live events.

WWW.CYNTHIAABMA.NL

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.