• 2juliette van ardenne
  • 3juliette van ardenne
  • 4juliette van ardenne
  • 5JuliettevanArdenne

Juliette van Ardenne

 

Opleiding
Na de Vooropleiding voor de toneelschool in Utrecht en de Docent Drama opleiding aan de Hogeschool voor de kunsten Arnhem kwam Juliette al snel in het werkveld terecht. Ze bleef zich evenwel ontwikkelen, ontving hiervoor een studiebeurs van de van den Ende foundation en volgde diverse workshops bij Ivana Chubbuck, Mark Travis en Marcus Azzini en kreeg les van onder andere Eric Hermans, Carola Arons en Frans Strijards.

Televisie
Vanaf 9 januari 2020 is Juliette te zien zijn in het vijfde seizoen van Smeris en komende zomer in de nieuwe zomerserie Swanenburg. 

In 2019 was Juliette te zien in de nieuwe vierdelige dramaserie Stanley H. De serie is geïnspireerd op het leven van de Nederlandse topcrimineel Stanley Hillis. 

In 2018 was Juliette te zien in het vierde seizoen van Smeris.

Juliette was in 2017 te zien in de serie De Mannentester (via KPN Presenteert) en in het 6e seizoen van de populaire televisieserie Dokter Tinus (SBS6)waarin zij voor het zesde jaar op rij de rol van assistente Kim vertolkt.

In 2014 ging Juliette de uitdaging aan en was ze te zien in het survival-programma Expeditie Robinson (RTL5). Voor haar een droom die uitkwam.

Juliette begon haar carrière als een van de vaste karakters in de succesvolle jeugdserie Zoop. Zoop ontving diverse prijzen en werd in 2004 bekroond met een Gouden Stuiver. 
Vervolgens was zij twee seizoenen te zien als Nikkie Holland in de tragikomische VPRO-serie Klein Holland van Martin van Waardenberg en Johan Timmers.

Verder speelde ze rollen in tv-series als ONM, Spoorloos Verdwenen, Samen, van Speijk, Overspel, Flikken Maastricht, Goede Tijden Slechte Tijden, Doctor Cheezy, De Co-assistent, Verborgen Gebreken en de sitcom Pretty Sick and Twisted.

imdb icon contact icon

Film
Juliette was in de zomer van 2016 te zien in bioscoopfilm De Helleveeg onder regie van Andre van Duren. Daarvoor speelde ze naast Kees Prins in de Filmacademie-film Patronen en deed ze mee aan de volledig geïmproviseerde arthousefilm IJspaard. Eerder was ze onder andere te zien in de speelfilms Bro's before Ho's, New Kids Nitro, Wederopstanding van een Klootzak, De Bende van Oss, Claustrofobia, Lover of Loser en ze vertolkte een van de hoofdrollen in de bioscoophits Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Zuid-Amerika.

Theater
Juliette speelde mee in de theaterproductie Strada onder regie van Dick van de Heuvel, hiervoor tourde zij een half jaar door het land en gaf ze, voorafgaand aan de voorstelling, acteerworkshops aan scholieren. Ook had ze een rol in de jeugdvoorstelling Schudig van RZPKT.

Presentatie
Juliette werd een van de vaste invallers voor het radioprogramma PS Radio naast Paul Rabbering op 3fm. Juliette is op dit moment bezig zich te ontwikkelen als radio dj. Ze presenteerde in 2008 het interactieve jeugdprogramma Fix 'n Film voor het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

 

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.