• Mandela1
  • Mandela2
  • Mandela3
  • Mandela4
Fotografie Jules August

Mandela Wee Wee

Mandela Wee Wee is een professionele acteur met een formele, klassieke acteursopleiding die hij genoot aan de gerenommeerde Toneelacademie Maastricht.

Met een achtergrond in het dansen, een business-diploma en diverse theatercursussen onder zijn riem heeft hij zich ontwikkeld tot een internationaal georiënteerde acteur die kwaliteit niet opoffert voor zijn veelzijdigheid.
Aan de Toneelacademie werkte hij met professionele acteurs en regisseurs als Steven van Watermeulen, Antoine Uitdehaag en Elsie de Brauw.

Mandela nam ook deel aan een uitwisselingsprogramma met de Otto-Falckenberg-Schule in München, waar hij zijn eerste rol in het Duits speelde in de voorstelling Die Altruiste (2011).

Als kersverse acteur verdiende Mandela zijn eerste hoofdrol in het grote theater productie Mogadishu van De Utrechtse Spelen (2013). In 2016 liet hij wederom zien een dragende rol te kunnen spelen door in de rol van Walter Lee te kruipen in de theaterproductie A Raisin In The Sun, geproduceerd door Well Made Productions.

 

imdb icon

contact icon

 

Mandela werkte de afgelopen jaren in binnen- en buitenland tevens met een aantal vooraanstaande regisseurs zoals Johan Simons in Kosmopolis (2017) en Ivo Van Hove’s Een Klein Leven (2018/2019).

In 2019 acteert en zingt Mandela als Ike Turner zelfs in de succesvolle musical Tina Das Musical in Hamburg, waarmee hij zijn veelzijdigheid als acteur en performer op hoog internationaal niveau eens te meer bewijst.

Na een aantal kleine en grote bijrollen in verschillende films en televisieseries was hij in 2018 te zien in de serie Mocro Maffia, waarin hij als Romano Tevreden één van de hoofdrollen vertolkte. April 2020 zal hij terugkeren in het tweede seizoen van deze hitserie.

Met deze ontwikkelingen blijkt Mandela op weg om ook een erkende camera- acteur te worden.

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.