• Manoushka3
  • Manoushka4
  • Manouska1
  • Manouska2

Manoushka Zeegelaar Breeveld

 

Opleiding
Studeerde af aan de Haagse Hogeschool, Culturele en maatschappelijke vorming.

Theater
Manoushka was in het voorjaar te zien in de nieuwe swingende voorstelling van Urban Myth Celia. Komend najaar is zij te zien in de reprise van Woiski vs. Woiski en in de voorstelling Decemberdagen (Bijlmerparkteater).

Manoushka was in 2018 te zien in de succesvolle voorstelling Woiski vs. Woiski (Orkater/Bijlmertheater).

In 2017 was Manoushka te zien in het theaterconcert I'm a Soulman en in de voorstelling We hadden Liefde, We hadden Wapens - naar de gelijknamige veelgeprezen roman van Christine Otten.

In 2016 was zij te zien in de muzikale sensatie van een concert met de gelaagdheid van theater, Three Sisters in Concert van MATZER Theaterproducties. Daarnaast was zij samen met haar vader, Borger Breeveld, te zien in de muzikale voorstelling Kerst in Paramaribo.

In 2015 was Manoushka te zien zijn in de voorstelling De Eenzame en in de voorstelling Sophie en Nola, een voorstelling over Dr. Sophie Redmond en kunstenares Nola Hatterman.

In 2014 was zij te zien in Gejaagd door de Wind (Gone with the Wind), een theaterbewerking naar een van de allergrootste filmklassiekers.

Daarvoor had zij rollen in diverse theaterproducties zoals o.a. Koninginnennacht, Eleni & Roos, Claus!, Amandla!, Bingo, Friezen, Het Verschil, Mama, Snorder King, Catwalk, Spong Gümüs Hirsi JahJah Tuur ©, Disco King, Romeo en Juliette, Koude Stemming en in de voorstelling De Koningin van Paramaribo, naar de gelijknamige roman van Clark Accord.

 

imdb icon contact icon

Televisie
In 2018 was Manoushka te zien in de One Night Stand XIII Tom Adelaar, genomineerd voor een Gouden kalf Beste Televisiedrama. 

Het tweede seizoen van Centraal Medisch Centrum, met o.a. Manoushka was in het voorjaar van 2018 te zien bij Videoland en RTL4.  
Het eerste seizoen was te zien in 2016.  

De Telefilm Het Hart van Hadidah Tromp, met een kleine bijdrage van Manoushka was in 2017 te zien op NPO3.

In 2015 was Manoushka te zien zijn in de politieserie Noord/Zuid (KRO), in het eerste seizoen van de dramaserie De Fractie (VPRO) en in een aflevering van Moordvrouw (RTL).

Zij was eerder ook te zien in tv-series/films als Lieve Celine, Van God Los, Mixed Up, Dokter Deen, Cops vs Killer, Waar is Shirley, Verborgen Gebreken, Johnny Bingo, Ebony, Madame Jeanette, Blauw Blauw, Domburg en in Pleidooi.

Film
Momenteel is Manoushka te zien in de bioscoopfilm De Libi.

Manoushka was in 2017 te zien in de speelfilms Kleine IJstijd en Oh Baby.  

Manoushka was in 2014 te zien in de jeugdfilm Wiplala, de verfilming naar het beroemde verhaal van Annie M.G. Schmidt.

Daarvoor was ze o.a. te zien in de speelfilms Valentino, Bellicher: Cel, Mijn Opa de Bankrover en in Sonny Boy.

Overig
Manoushka was eind 2013 te horen in de hoorspelserie Pekelvlees, een hedendaags familiedrama. De serie werd uitgezonden op door Joodse Omroep op Radio 1.
Het luisterboek Dubbelspel van Frank Martinus Arion, voorgelezen door Manoushka werd in 2009 genomineerd voor het Beste Luisterboek.

Naast zingen en acteren, schrijft Zeegelaar Breeveld zelf ook scripts voor films, toneelstukken en muzikale voorstellingen.
In 2006 en 2007 bracht ze de muziektheaterproducties VRIJ en No Spang uit en een gelijknamige cd.

WWW.MANOUSHKA.NL

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.