• Werner 2019 1
  • Werner 2019 2
  • Werner 2019 3

Werner Kolf

 

OPLEIDING
Studeerde in 2012 af aan de Toneelacademie Maastricht.

 

THEATER
Werner is momenteel te zien in de reprise van Othello (Het Nationale Theater). Deze succesvoorstelling keert terug met een versie voor de grote zaal en is t/m 7 maart 2020 te zien. 

In het seizoen van 2017-2018 was Werner al eerder te zien in deze voorstelling, een eigenzinnige bewerking van Shakespeares tragedie Othello. 

Werner in 2017 was Werner te zien in de voorstelling Race van het Nationale Theater, een razendsnelle advocatenshow over racisme en leugens. 

In 2016 was Werner te zien in de musical Amandla Mandela. In 2015 was hij te zien in in de voorstelling De Gouden Draak, een bittere komische voorstelling van het Nationale Toneel, geschreven door Roland Schimmelpfenning in regie van Casper Vandeputte.

Hij speelde tijdens het Zeeland Nazomerfestival 2015 in de voorstelling Aards Paradijs, een ruwe parel van de bekende Amerikaanse auteur Tennessee Williams.

Daarvoor was Werner te zien in de voorstelling As I left my fathers house (New Dutch Connections) en in de voorstellingen Buzz Aldrin en Waar ben je gebleven (Toneelgroep Oostpool).

Hij had verder rollen in diverse theaterproducties zoals o.a. Boter, Kaas en Eieren, De Jazzbarones, Klein (solovoorstelling), De Val, Toreadors, Gouda’s Glorie, Sunjata, Ramayana, De Brandgrens, De Kruik, Het Ophokuur, Kwaadbloed, Leve Ik en Vuur.

 

imdb icon contact icon

TELEVISIE
De tiendelige nieuwe drama serie Commando's met een hoofdrol voor Werner, is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 3. 

In de zomer van 2020 is Werner te zien in de nieuwe zomerserie Swanenbrug. In maart 2020 vinden de opnames plaats van de De Straat ‘Cronos’, met Werner in de hoofdrol. De film wordt geregisseerd door Michael Middelkoop.  

In 2018 was Werner te zien in de One Night Stand Tom Adelaar. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf Beste Televisiedrama. In 2017 was hij te zien in Vechtershart, Suspects en in de dramaserie Weemoedt
Hij had eerder rollen in onder andere de tv-serie en/of tv-films: Nieuwe Buren, Bureau Raampoort, Exit, Seinpost Den Haag, Van God Los II, Naranjina en de kadekapers, Gangmakers, Toren C, Voetbalvrouwen en Van Speijk.

 

FILM
in 2018 was Werner te zien in de speelfilm Catacombe. In 2017 was hij te zien in de speelfim Patser
In 2016 was hij te zien in de romantische komedie Rokjesdag. Daarvoor was hij o.a. te zien in de speelfilms Hoe duur was de Suiker, Dans met de Duivel, Wolf, Alleen Maar Nette Mensen, Oom Henk en Moordwijven.

Meerzorg talents

agentschap voor creatieve talenten

Meerzorg Talents is een agentschap voor creatieve talenten die werkzaam zijn in het theater en/of in de film-en televisiebranche.
Onze talenten worden door ons exclusief vertegenwoordigd. Het bureau is opgericht door Iraida Markus-Meerzorg.